Wednesday, 23 May 2012

hati ini ..

Assalamualaikum dan salam sejahtera ..


hye uolls. agak lama rasanya tak update blog neh yeh? hampir berhabuk dah blog aku neh gamaknya. korag sume sehad? kalau tak sehad, makan lah ubat, kalau sehad, alhamdulillah. hah, ada yang tengah bersedih tak? like me now? huhuhu, better buangkanlah rasa sedih tuh and wujudkan rasa gembira dalam diri kita, mesti seronok! kan kan kan? hmm. apa yang membuatkan aku tetibe nak update blog neh eh? oic, aku nak luahkan segala kekusutan kecelaruan kesedihan keributan kemasalahan kekosongan kerinduan and all the ke ke ke ke. hah aku taw aku dah mencarut sebentar tadi. bermulanya tarikh 22mei2012 around 1230a.m bersamaan malam 1rejab1433H aku tiba tiba rasa rindu pada exboyfriend aku. and aku mencapai handphone lalu menghantar text kepada si dia iaitu H.


aku : hye abg, abg busy keh?
H : np?
aku : takdepape, saja nak mesej abg, tak boleh ke?


lepas jeh aku reply text yg last tuh, ad number tak dikenali call aku. number nye seakan number H just 3 angka belakang jeh yang lain. okay, 1st call aku reject then 2nd call aku jawab.

aku : hello?
anonymous : hello, neh sapa?
aku : yg neh sapa pulak tetibe call tak bagi salam bagai.
anonymous : aku nak tanya ang, ang ada mesej kat number 0172300*** tak sat neh?
aku : hah, kalau ada pun kenapa? apa kena mengena dgn ang? ang sapa nak sebok?
anonymous : eh aku cakap elok elok neh, awat yang ang kuajaq sangat! ang tak p sekolah ka?!
aku : huh! (terus letak call) *bengang kott*


aku taktaw sapa yang duk sound aku time call uh, and aku bengang aku anta text lagi kat num H sebab phone H ada pada laki yang sound aku tuh.

aku : ang sebenaq sapa duk marah aku tanya kau sapa?!
anonymous : aku abg ipaq anip. ang taw tak budak yang ang duk msj tadi tuh da kawen?
aku : hah? sapa? anip ke yang dah kawen?
anonymous : ye, anip. ang sapa?
aku : excouple anip. sorry taktau anip dah kawen, dia takpenah bagitaw.
anonymous : ang kenal abu talaha? anip tanya kat ang.
aku : dah knp plak sampai nak tanye abu? err -,-
anonymous : anip cakap dye tak penah couple dgn ang, n dye tak penah nak couple dgn ang pun.
aku : terpulang nak pecaya atau tak, ramai saksi, kawankawan dia, kawankawan aku, makayah dia, ang boleh p tanya diorang, okay?!

stop mesej sampai situ, aku jadi tak tentu arah, aku taktahu kenapa, abes dekad kawankawan rapat aku mesej bagai bagitahu pasal tuh and lelaki yang aku rapat sekarang IKRAM pun aku bagitahu, ikram marah kat aku, dia cakap lupakan anip, tapi aku degil, tengok apa aku dapad? huh! aku nekad nak jumpa anip tapi ikram tak bagi, dia tahu aku tak kuat nak berdepan dgn anip, memang! memang aku tak kuad nak f2f dgn anip, sebab aku sayangkan dia aku tak dapad nak terima yang dia bukan milik aku. tapi aku nekad jugak nak call anip and sembang dengan dia, aku rindu nak dga suara dye. alhamdulillah, aku call dye, dye jawab.
tenang jeh aku rasa, aku sembang dengan dye, ketawa samesame, dye tak ubah macam dulu, hmm dekat setengah jam jugak kami sembang, time tengah sembang memang tak tipulah aku menangis kan, sameada dia perasan atau tak, taktawlah aku. papepun lepas dah rindu nak degar suara dye :) lepas call dye tuh aku tak boleh nak lelap mata, aku teringad kat dye lagi, aku try amek headphone then dengar lagu, layan perasaan, lastly aku taktaw bila aku terlelap, sedar sedar jeh dah pukul 1030a.m. aku bangun aku terus capai phone samsung(maxis). memang aku dah jangka ada mesej, ye 2mesej dari num anip, tapi sayang bukan dari dia, tapi 'bini' dia. 

"aku tahu kau call anip pagi tadi, kau dah tahu kan dia dah kawen knp kau ganggu dia lagi? anip cakap dia takpenah couple dengan kau"

aku sentap kott. takpa, aku biar kan dulu text tuh and aku bangun wat apa yang patut, kemas rumah, masak semua, siap jeh semua tuh aku online. aku nak makesure jugak apa betul ke anip dah kawen then aku call mak dye kat kedah.


aku : salam makcik. nih abby. maaf ganggu. abby nak tanya, anip dah kawen ke? kalau ye, takpalah.
mak anip : salam. abby jangan percaya, fitnah semua tuh fitnah. anip tak kawen lagi, balas yaa.


aku tak puas hati,aku call mak dye, mak dia siap gelak lagi, okay finish pasal mak dye eh.
disebabkan aku puasa sunat rejab time tuh aku malas nak maki hamun owg. tapi aku still ta puas hati and aku reply text 'tino' uh. maka bermula sudah sesi karangan debat mendebat antara aku dan 'tino' tuh. rasa tak perlu lah aku bagitahu kat korang apa yang aku sama 'tino' uh debatkan, ryte?? huhuhuhu. bila dah penad, aku pun mals lah nak debat lagi, okay umoq ye 24taon, so aku hormat lah dia as a sistaa! aku cakap kat dye tak payah lah aku kau, gpun ang lagi berumoq dari aku, dye cakap okeyy.bilaa nak magrib uhh kdt pulak abes, bagus jugak uhh gpun aku nak buka puasa kan. lepas jeh  siap solat maghrib, aku pun pelagi bersiap lah nak keluar beli topap and melepak.korang nak tahu masa tuh dalam kereta, ada aku ikram mamat zaim. okay aku sorang gugurl :) tapi takpo dorang baek budi pekerti hahaha. memang aku perasan ikram tak senang aty tgowk aku diam jeh, tapi aku peduli ape dah mmg aku tga takde mood, fikiran aku menerawang jaoh tah kemana. and tetibe ada call dari num 'bini' anip uh, aku jawablah, mulamula ikram nak rampas phone tuh tapi aku cepadcepad halang. nak tahu sapa call? mestilah anip, okay dgn tak bg salam dye terus maki hamun aku, aku bersuara jugak, tp aku lg banyak diam dari bercakap, sebab aku sebak nak menanges! 3 owg bodyguard aku uhh senyap jeh sebab dorang tahu aku tga emo tyime uhh. b4 aku letak call anip uhh aku taktaw tibatiba aku tengking anip aku cakap macam neh "pergi mampuslah dekad kau bodoh!"

lepas letak call tuh,

 ikram : sapa call? nak pergi puchong tak jumpa dye? 
aku : tak payahlah, *suara nak menanges*

malam tuh lepak aku diam jeh, aku banyak menung.
tapi alhamdulillah, harini 2rejab1433H aku dah boleh terima apa yang berlaku, and aku harap dapat lupakan dia kenangan kami bersama, aku taknak ingad satu pun dengan dia. dia dan aku sudah tiada apa apa lagi! tiada lagi insan yang bernama MUHAMAD HANIF BIN HIN dalam hidup aku! fullstop!




aku pegang kata kata neh,

"Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu"

and

Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.


Thanks Sudii Membacaa Entryy Akuu . Sukee ? Like Teruss !