Monday, 12 December 2011

finally !

YEEAAYYY !!
takde apa yang perlu aku risaukan sekarangg .
sebab ..
ayah dah tahu keputusan pointer sem1 aku .
ayah tak bisinggg .
benda dah jadii , aku janji akan usaha lebih untuk sem depan dan seterusnya .
okay , baii !

Thanks Sudii Membacaa Entryy Akuu . Sukee ? Like Teruss !

Thursday, 8 December 2011

mengapakah ??

hye uolls .
agak lama jugak aku tak update blog ni kan .
hmm .
aku ada 2 story , gembira N sedih .
yang gembira nye , aku pergi ke kedah , kampung paksu aku .
adik dia kawen .
kat sana aku berdisiplin , hahaa .
bangun awal , tidur awal , mandi awal .
peerrgghh !
kul 8pagi dah bangun , mandi , sarapan .
kul 6petang dah get ready mandi untuk malam .
kul 10 - 11 dah get ready nak tidur .
dah macam kat asrama pun ada !
hahahaah :))
kat kedah selama 4hari3malam , macam macam ragam orang kat sana .
actually , taktahu nak bebel apa dah .
k laa , nak cite pasal result ?
result ??
hmm .
result sem 1 ni .
aku rasa sedih sangat , aku malu dengan kawan kawan aku .
dorangg sume dapat pointer yang baguss .
2.1 ke atas .
aku ??
aku tak sepandai mereka .
pagi tadi aku check result .
aku takut sangat , sangat sangat takut !
dapat je tengok result tu aku terus terpaku , aku pandang je gred yang aku dapat tu .
aku jadi macam putus asa !
aku terus mesej kat kawan aku EYLA .
aku bagitahu kat dia berapa yang aku dapat .
aku tanya berapa dia N kawan yang lain dapat .
alangkah best nya if aku dapat result macam mereka :'(
kenapa aku nya result macam tu ?
hanya 1.** ??
kenapa ??
adakah aku tak boleh bawa bidang ni ?
perlukah aku berhenti daripada meneruskan bidang ni ??
aku perlukan seseorang untuk membimbing aku , supaya aku dapat menguatkan semangat ni .
aku takut jika aku takdapat menggembirakan hati ayah aku .
aku takutt !!


Thanks Sudii Membacaa Entryy Akuu . Sukee ? Like Teruss !

Sunday, 27 November 2011

semua tentang kita :D



*waktu terasa semakin kelabu
*tinggalkan cerita tentang kita
*akan tiada lagi kini tawamu
*tuk hapuskan semua sepi di hati
*ada cerita tentang aku dan dia
*dan kita bersama saat dulu kala
*ada cerita tentang masa yang indah
*saat kita berduka, saat kita tertawa

*teringat di saat kita tertawa bersama
*ceritakan semua tentang kita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Thanks Sudii Membacaa Entryy Akuu . Sukee ? Like Teruss !

Saturday, 26 November 2011

30 zulhijjah 1432H :))

hey uolls !
firstly , aku nak ucapkan SELAMAT  MENYAMBUT TAHUN BARU ISLAM 1433H :))
cepat kan masa berlalu ?
mudah mudahan tahun 1433H kita dapat manfaatkan dengan sebaik baik nya okayy :)
ngeee ~~~
now , nak celoteh gilo gilo sat ..
hari ni , 26november 2011 kan ?
aktiviti hari ni , aku dan family pergi ke BANDAR TASIK PUTERI , RAWANG , SELANGOR ..
buatt apa ?
tak kan berkelahh kott kann , hahahah ..
kami pergi ke rumah kawan ayah iaitu PAKCIK TARMIZI , anak perempuan di kahwin ohh ..
kenyangg akuuu !!
eerrggghhhh ! alhamdulillah :))
time ontheway kat highway , jalan jammed gila ! 2kali aku nampak kereta accident ohh , hancur kereta =,=
hurmm .. time nak ontheway balik pulak , hujan tapi hujan sekejap saja ..
then , ayah ajak jalanjalan tengok kat ISTANA BARU , cantekk !!
apalagi snap picture laa kan ? tapi aku tak keluar dari kereta pungg , aku just snap melalui cermin tingkap , huhuhu .. jadi laa kan ? daripada takde !
dalam 10minit je kat situ , then kami chouu !!
sampai je kat BANDAR BARU BANGI , ayah ajak makan cendoll ..
peerrgghhh ! memang aku suka sangatt lahh kan .. hahaha !
aku dah dapat makan serawa durian + pulut , cendol pun dah !!
alhamdulillah :))
harap lepas ni tekak aku ni jangan lah menggedik lagi yaa ?
bak kata kawan aku si eyla tu " kau ni mengandung ke apa " hahaha , sioott !
k , ni kat bawah picture gilo gilo for today !
# aku
#adek syawal
#adek shahir
#ayah
#istana baru
* sorry guyys , pic my mom not have lol *

 # tercengang yaa ? #

 # cute kan ? ngeee ~~ perasan sudah ! #

 # muka monyokk #

# bluueekkk ! #

# jalan sedang di selenggara di hadapan #

 # jammed di jalan sebelah #

 # hujan #

 # hujan membasahi bumi , rahmat daripada yang MAHA ESA #

# awan gelap or langit mendung ? #

 # macam poyo laa pulokk kecikk ni ehh #

 # motor tu ? semak ! #

 # love kauu lahh dekk ! #
 # RAMN + MSAMN #

 # hah , apa pandang kecikk ? #

# tidur ayam kauu pendekk ! ngee ~~ #

 # ayah sedang memandu #

 # nak elak konon kauu ! #

# snap ! #

# kebiyolan + kebingungan #

 # heisshh #

 # dak kecik yang tak reti duduk diam ! #

 # tol ? #

 # pashmina aku ? uurrgghh ! #

 # aku sewell #

 # bluurr #

# love boyh of you ! #

 # serious + kepoyoan #

# ISTANA NEGARA yang baru #

# luar istana #

# pemandangan pintu masuk #

# kelihatan pengunjung sedang bergambar #

# ISTANA NEGARAKU #

# jambatan baru susur keluar daripada istana #

Thanks Sudii Membacaa Entryy Akuu . Sukee ? Like Teruss !

lesen kereta :))

lesen ohh lesen ?
excited + nervous nak drive kereta ..
aku pernah drive gak dulu , abang amir ajar ..
tapi , dah lama ..
boleh uhh memeng boleh nak drive but aku still nervous ..
kalau motor , aku rock ..
sengal en aku ?
isnin 28november right ?
hah , baru dapat L kereta then apalagi belajar driving sama driving teacher laa kan ?


hahahaha , time motor dulu senang sangatt lulus nya !
sebab , dah biasa bawak motor + dah cekap , hahaha :))
harap , kereta aku dapat lulus P sekali sahaja ..
amiin :))
insyaAllah .. if takdepape halangan , tahun 2012 aku dah ada P kereta , sukanya !
kawan aku yang gila + gedik sewel tu pun ambil lesen sekali dengan aku jugak , hahaha .
sorry , saidatul amira ! terkutuk kamu di sini . ngeee ~~
kami ambil lesen dekat makcik rubiah sulaiman a.k.a datin biah ! gagagaga .. dapat tahu kat cik biah , siap aku ni kan , huhuhu ..
nak tahu kat mana ? taknak tahu takpa , aku bagitahu jugak , cakap aku kecoh ? takpa ..
aku cakap laa AKU KESAH PULOKK ?
hahaha , gila !


kami ambil lesen kat CEMERLANG DRIVING SCHOOL :)) hah , nampak ?? ( tiru ayat pain )
sape sape yang dah baca entry ni , doakan aku sama datul lulus P okayy ?
sayang korangg ketat ketat sangatt !!

Thanks Sudii Membacaa Entryy Akuu . Sukee ? Like Teruss !

Friday, 25 November 2011

toink toink toink !!











kawan saya LAILATUL AFIQAH JOHARI mahu kereta ini kata nya :))


 macam ni gila ! 
hahah :))
kbaii !

Thanks Sudii Membacaa Entryy Akuu . Sukee ? Like Teruss !

lesen kereta :))

lesen ohh lesen ?
excited + nervous nak drive kereta ..
aku pernah drive gak dulu , abang amir ajar ..
tapi , dah lama ..
boleh uhh memeng boleh nak drive but aku still nervous ..
kalau motor , aku rock ..
sengal en aku ?
isnin 28november right ?
hah , baru dapat L kereta then apalagi belajar driving sama driving teacher laa kan ?


hahahaha , time motor dulu senang sangatt lulus nya !
sebab , dah biasa bawak motor + dah cekap , hahaha :))
harap , kereta aku dapat lulus P sekali sahaja ..
amiin :))
insyaAllah .. if takdepape halangan , tahun 2012 aku dah ada P kereta , sukanya !
kawan aku yang gila + gedik sewel tu pun ambil lesen sekali dengan aku jugak , hahaha .
sorry , saidatul amira ! terkutuk kamu di sini . ngeee ~~
kami ambil lesen dekat makcik rubiah sulaiman a.k.a datin biah ! gagagaga .. dapat tahu kat cik biah , siap aku ni kan , huhuhu ..
nak tahu kat mana ? taknak tahu takpa , aku bagitahu jugak , cakap aku kecoh ? takpa ..
aku cakap laa AKU KESAH PULOKK ?
hahaha , gila !


kami ambil lesen kat CEMERLANG DRIVING SCHOOL :)) hah , nampak ?? ( tiru ayat pain )
sape sape yang dah baca entry ni , doakan aku sama datul lulus P okayy ?
sayang korangg ketat ketat sangatt !!

Thanks Sudii Membacaa Entryy Akuu . Sukee ? Like Teruss !